Personalesikkerhed
  Nye teknologier
  Pleje af værktøjer
  Moderne Mopper
  Grøn rengøring
  Mold kontrol
  KontaktNye teknologier

Folk i mange brancher er bange for, at robotter kommer til deres arbejde, men for dem, der beskæftiger sig med rengøring, kan robotter, der automatiserer tidligere manuelle processer, faktisk blive en drøm. Skrubbere, der kan bevæge sig rundt i bygninger alene, enheder, der eliminerer behovet for at bruge trapper, når man vasker vinduer, og intelligent objektstyring — alt dette gør rengøring sikrere, hurtigere og billigere. Rengøringsvirksomheder kan ansætte færre medarbejdere og påtage sig flere kunder i stedet.

Kunstig intelligens (AI) ændrer reglerne for vinduesvask fuldstændigt. Nu er der fjernstyrede robotter, der kan skalere højhuse og fuldføre opgaven dobbelt så hurtigt. De er dog ret futuristiske og dyre, så hvis du ikke har råd til din egen vinduesrensningsrobot, skal du ikke bekymre dig. En anden innovation er vinduesvask. Vanddrevne støttesystemer, der kan nå seks etager, pumpe rent vand gennem et let kulfiberrør, der føres gennem en børste eller moppe øverst, vaske hundreder af vinduer uden en enkelt stige eller stillads i syne. Da de er meget lette og ikke bruger stiger eller inventar, er skadesraten meget lavere. Ikke kun det, men rengøringsmidler med ringe eller ingen erfaring kan styre disse poler, hvilket giver mulighed for en mere jævnt fordelt arbejdskraft inden for rengøringsfirmaet.

De første versioner af disse polsystemer blev solgt meget dyrt, nu er priserne faldet dramatisk. Et praktisk adgangspunkt for virksomheder, der ønsker at tilføje vinduesvask til deres tjenester, men ikke har tid til at bruge meget tid på personaleuddannelse.

Rengøring af indvendige vinduer har også gennemgået en teknologisk revolution. Borte er dagene med upålideligt installerede stiger, spildte spande sæbevand eller snoede ryg på grund af det faktum, at de strakte sig og vendte hele dagen. Viskere kan også bruge interne forlængerledninger med en rækkevidde på op til 80 kroner. Disse systemer var også oprindeligt dyre, men nu koster de cirka halvdelen så meget, som de engang gjorde.

Platforme designet specielt til rengøring giver rengøringsmidler mulighed for eksternt at overvåge lagerbeholdninger, lugt, spild og mere. Faktisk kan du spore rengøringssager i realtid. Dette ændrer spillets regler, da rengøringsassistenter potentielt kan skifte fra en fast rute rengøringsplan til en on-demand service. Hjemmesiderne for sådanne platforme hævder, at dette kan føre til arbejdsbesparelser på 20-30 procent. Sensorerne kan måle og sikkert sende data om næsten alt fra toiletpapirniveauer til vandforbrug og forsyninger. Det har endda en feedbackfunktion, der gør det muligt for indbyggerne i bygningen at dele erfaringer og problemer. Og det giver meddelelser i realtid om spild eller andre problemer.

Scrubbere kan også ændre spillereglerne for rengøringsvirksomheder, da de øger hastigheden og effektiviteten, reducerer omkostningerne og behovet for mere personale. Prisen kan variere afhængigt af modellen, men mange virksomheder anser dem for en værdig investering.

Scrubbers kan ride modeller, hvilket giver rengøringsassistenter mulighed for at tage en pause fra at gå og blive på deres fødder hele dagen. Disse maskiner fejes og rengøres på samme tid, hvilket reducerer den tid, der er nødvendig for at rengøre kun en etage. De er automatiserede til at omgå forhindringer, bruge den optimale mængde Rengøringsprodukter for at reducere affald og maksimere energieffektiviteten. Og takket være avancerede teknologier, såsom vinduesrensningssystemer, er det nemt for nybegyndere at lære at bruge dem. Ja, det er en stor investering, men tænk over det, og du kan beslutte, at det er en god investering for din virksomhed.